sape kah aku?

Saturday, March 21, 2009

Part 2

Masa umo aku 13 thn aku bsekolah d SMK Dato Permaisuri .............. sape2 bdk2 Miri msti tau sekolah ni coz sekolah ni famous dgn gangster. Ape yg menarik skolah ni, pengetua skolah saling bertukaq coz x tahan dengan kerenah student kt skolah aku ............ masa aku form 1, aku masuk class 1K. Kira class 2 sederhana pandai .............. uhuhuhu .............
- - Dewan Perdana SMKDP - -
Masa form 1 aku suka lepak kt makmal, escape class kt n lepak kt parking basikal. Kire2 time 2 aku nakal gak .......... hehehehe ............. dlm clas aku suke kacau ppuan, kiteorg pernah lastik guna getah kt peha bdk2 ppuan time cikgu ada dlm class, smpai ppuan 2 menjerit dlm class. Then kiterog kene marah dgn cikgu time 2 n berdiri dpn class smpai tamat sesi persekolah .......... malunyer aku time 2 ....... coz class aku tmpt laluan bdk2 g toilet. Semu budak yg lalu kt toilet 2 perhatikan aku n mber aku lain mcm ........... Tergugat kredibiliti aku sebagai bdk baek kt sekolah 2 ............ Kat umah aku slalu maen games kt pc maklum lh time 2 my papa beli pc utk family kiteorg. Time 2 arga NEC desktop mahal n arga kira2 5 ribu gak....... uhuhuhu ............. siap pasang internet ........... dr ctu aku blaja surf internet. Waktu ptg aku slalu maen football kt depan umah dgn saudara ku. Aku terrer jd keaper..........satu benda yg aku x bleh lupakan time 2 bdk2 class aku x reti nk masak. Bayangkan time KHB kiteorg kene masak n kene bwk bahan2 sendiri. Semu bdk2 class aku time 2 x bwk garam...... bayangkan masak mee goreng , nasi goreng xade garam ............. mgamuk cikgu aku time 2 ........ uhuhuhuhu ............
Masa form 2 aku d pindah kn class pandai 2M. Class 2 sungguh membosankan coz hanya ade beberapa org bdk2 melayu je. Time 2 aku lagi suke escape coz aku borink giler dlm class 2. Masa form 2 aku jadi famous. Entah mcm mane dioarg bdk2 ppuan skolah aku bleh dpt no tel umah aku ......... aku angin giler ........... mcm2 surat cinta aku terima, termasuk gak melalui post men ........... uhuhuhu ........... siap ade yg mgaku aku bf diaorg. Time form 2 btul mcabar bt aku coz mcm2 masalah ppuan bkaitan ppuan. Siap ade bdk laki bg warning kt aku jgn kacau gf diaorg. Entah mcm mane diaorg bleh tuduh aku cuba mgorat gf dioarg.........actually ramai gak aku couple time 2 ........... uhuhuhuhu ............. form 2 aku aktif maen bola sepak maklum lh time 2 stamina aku agak kuat time PJK ............ hehehehe............. Kt umah laen pulak cite. Parent aku tiap2 ari marah aku coz tel umah asyik berdering. Smpai parent n family aku da x nk jwb tel ............ last2 aku gak kene jwb cal sambil2 kene layan gak org yg call n time 2 gak kene dgr ceramah dari parent aku. Ptg2 kt umah aku slalu maen skateboard n rollerblade kt taman permainan. Mcm2 skil aku bt uhuhuhu maklum lh time aku jd bdk skater............
Masa form 3 ......... aku ade kenal member aku yg pakaq computer. Die sama umo dgn aku. Bdk ni bab2 hack comp dier mmg hebat walaupun dier br form 3. Die merupa sifu aku dlm2 hack2 comp. Time 2 aku pun ade gak hack pc skolah ............. giler jahat aku ni .............. klu g umah die aku tgk dier g hack company nyer server. Pernah skali die d tangkap sebab menceroboh salah sebuah company paling besaq di dunia. Dier d tangkap sebab gf dier bgtau parent dier........... uhuhuhu ........... nasib baek aku x terlibat ........... uhuhuhu ............... masa form 3 aku aktif bsukan, slalu maen bola tampar n basketballl. Aku gak time 2 jenis suke mghabiskan masa aku kt cc maen games counter strike ........... uhuhuhu ........... siap ade team counter strike. Dlm games ni aku mahir guna sniper. My favourite weapon 2. One more thing aku more enjoy dr belajar.........uhuhuhu
++ Fountain beside block A ++
Masa form 4 kehidupan aku btambah best. Aku masuk class sastera paling pandai. Tp x lh pandai pun. Aku kt clas 2 pun borik gak x ramai melayu. Setiap kali exam, markah BM aku teruk giler coz terikut2 cr cina bcakap bahasa melayu ............ hancur2 ............... uhuhuhu .......... time 2 gak aku bcouple dgn bdk senior aku. Class dier hanya sebelah class aku .......... time 2 shock bercinta ............ walaupun aku time 2 shock bercinta mber aku x aku lupakan. Aku dgn mber2 aku suka escape class gak. Drpd 6 jam kt skolah , hanya 2 jam je aku masuk class. Selebihnyer aku merayau sekeliling skolah. Byk port tmpt lepak time 2. Time 2 aku aktif dlm persatuan. Aku join kelab koperasi. Aku slalu ambik kesempatan kuaq awl dr class konon nyer nk tlg koperasi kemas brg. Daripada 5 ari bersekolah aku hanya g sekolah 2-3 ari je ............ selebih nyer aku lepak kt cc ........... coz my parent time 2 baek giler............ diorg siap tyk aku nk g skolah x arini?........ uhuhuhu............ masa form 4 kiteorg slalu bgaduh dgn cikgu. Sebab 2 lh batch kiteorg paling famous. Masa kt umah, aku jarang berada d umah n aku byk habiskan masa aku kt cc maen games.......uhuhuhu...........

Masa form 5. Aku life aku da berubah. Aku kene dtg skolah tiap2 ari2 coz parent aku x bg aku escape class sebab die ckp aku da nk spm ........ sedey giler aku time 2 .............. tapi tabiat escape skolah stil ade. Lagi kerap aku escape class. Cikgu yg aku rasa x best, aku escape class. Keje umah x bt ...... uhuhuhuhu .......... class yg paling aku suke perdagangan, math, sastera, sains, sejarah, bm. Coz cikgu time 2 baek giler. Pertengahan form 5 aku ade berkenalan dengan sorang bdk ppuan ....... aku kenal dier time seminar utk bukak company......... kt hotel n tdo cna 3 ari 2 mlm......... mission aku n mber aku g cna nk cr awek's. Coz time 2 hampir semu wakil2 students dr selected skolah hadir. Ramai gak awek's cun time 2. Alhamdullilah aku dpt gak menarik perhatian salah sorang aweks time 2............ siap declare jd my gf ................ Uhuhuhu ............ bdk ni org brunei. Die mix malay n chinese. Die suke berfesyen n time dinner kt hotel 2 die ade guna chong sam yg ade belah d bahagian tepi. Alangkah tekejut nyer aku time 2.......... uhuhuhuhu ............. mmg cun .......... tapi malang nyer time 2 stil x berjaya memikat salah sorang participant yg paling cantik time 2, second br gf aku time seminar 2. Bdk2 ppuan ni mmg cantik giler smpai mber bdk class aku ppuan ckp dier x pernah tgk ppuan secantik mcm dier. Sayang nyer aku x dpt nk teckle dier .......... sedey ........... Skrg umo aku 26 , aku stil x ade jumpe ppuan yg lebih cantik dari die n aku stil ingat lagi muka dier. Maklum lh dier cantik giler. Kalau die pakai baju kebaya n bertudung mmg cantik giler. Time 2 dia anak imam besaq miri ............. uhuhuhu ..........1 week b4 spm exam aku bleh bt ramalan soalan ape bakal kuaq. Aku x tau mcm mane aku dpt ilham n dapat meramal soalan spm. 90% aku ramalan aku kuaq dlm soalan spm. Time 2 ramai bdk2 mintak hint kt aku ............. hehehehehe ........... aku bg lh hint kt diaorg ........... uhuhuhu .......... lepas je exam paper 2 aku terus g maen games kt cc walaupun aku ade paper keesokan ari nyer. Kt umah aku slalu tdo n parent aku slalu marah aku sebab aku x blaja kt umah ........... time aku blaja kt umah aku byk berkhayal. Sebab 2 aku x serius nk jwb exam spm .......... alhamdullilah aku dpt gak keputusan yg baek dlm spm walaupun aku x kredit BM uhuhuhuhu........ teruk tui BM aku time 2 ............ bak kata cikgu aku time 2 " wak kt umah bcakap english ker? " maklum lh english aku baek giler smpai bleh mgatasi mmber aku yg pandai english time 2 ............... aku siap dpt sijil 1119 ................. hehehehehehehe ...........

Alangkah indah nyer klu aku dpt bdk masa aku form 5 tu .............. sebagai isteri ku ......... uhuhuhu ..............

Tunggu lah part 3 untuk kehidupan aku time masa kat universiti

Thanks lh baca kisah aku time sekolah menengah....... x lh menarik sgt pun......... uhuhuhu........klu ade cite2 menarik pasal korang kt skolah aku sedia membaca........

3 comments:

Azlee Iskandar said...

kamu nie nkl gak ye...huhuhu.....champion ponteng kelas....nk kene rotan nie:)

Putera Cinta said...

Hye...
saje tumpang lalu kat blog awak...
dah bace semuanya.. menarik... heehe..
xsabar tunggu coretan yang lain2..

erm jangan lupa ye singgah kat my blog..
pastu komen ea..
hehe...

SeRiaB said...

huhuhuh..
mungkin berbeza faizal yang aku kenal...
tapi aku still suka jadi member hang..
past is past but your future is great...
all the best...

Post a Comment