sape kah aku?

Tuesday, March 17, 2009

Part 1

Aku dilahir di miri, sarawak pada kui 2.07 a.m di hospital besaq miri. Lahir2 je muke da macam cina....uhuhuhu....cousin aku cakap time aku kecik aku comel ..... uhuhuhu..... tapi aku rasa aku hanya budak biasa yang tidak secomel budak2 laen. Aku d besaq di taman Piasau sehingga sekarang. B4 aku belajaq di sekolah rendah kerajaan Anchi, aku masuk tadika d sekolah cina dan tadika Abim. Tapi aku tak reti pun cakap cina......

Masa darjah satu, aku masih teringat keseronokkan time tu. Aku dengan classmate time tu suka bawak robot transformer. Masa tu kan cartoon transformer famous.... uhuhuhu...... Jadi kiteorang maen robot2 tranformer dalam kelas time rehat lepas makan. Alang terkejut nyer aku ade sorang budak class aku time tu bawak robot transformer yang besaq yang beharga rm 300 lebih..... kiteorang siap berperang dengan robot dier.....uhuhuhu.... memang tak boleh bayangkan keseronokan .....uhuhuhu...... sampai cikgu marah coz tak belajar. Time rehat aku suke beli nasi lemak n minum susu coklat yang di bagi oleh pihak sekolah......One more thing, ape yang best sekolah aku tiap2 pagi lepas rehat kiteorang kene berus gigi depan class. Ramai2 berus gigi tapi best gak macam2 gelagat budak class aku.... semu nyer comel2 belaka time berus gigi.....

Aku sekolah tu selama 6 tahun, dan aku belajaq di class yang paling pandai, tapi aku tak hebat macam diaorang...... semu ulat buku. nasib baik diaorang tak berubah jadi ulat...... hahahaha. Aku jarang lepak dengan budak2 class aku sebab diaorang asyik discuss pasal study je..... kaki enjoy katakan.........Aku time 2 jadi anak kesayangan cikgu aku coz aku aktif dalam persatuan.


Time sekolah rendah time darjah lima aku jual burger sambil2 tu dapat makan burger free. Dengan berbekalkan burger and soya bean, aku boleh menjamu selera dengan selesa. heheheheh...... Ketika aku kecil2 da diajar mencari duit walaupun aku belom kenal lagi dunia business. Tapi aku bangga coz aku dapat tolong my parent....uhuhuhu

Aku gak sorang yang aktif taekwondo and time tu aku brown belt nak masuk black blet masa aku time darjah 6.......uhuhuhu......aku pernah training bersama juara korea dalam arena taekwondo yang pernah memenangi international tournament time tu......... power tak aku.....tapi aku selalu kene buli kat sekolah rendah dengan budak2 senior. Maklum lah aku time tu budak baek. Aku jenis orang bersabaq walaupun sometimes aku ingin bergaduh dengan diaorang tapi alhamdullillah ada hamba Allah yang merupakan kawan baek aku time tu bagi nasihat kat aku supaya tak bergaduh.

Di rumah aku suka maen games, bola sepak di jalan raya depan rumah..... seronok giler sampai tak ingat jalan bahaya untuk mane football..... aku maen2 dengan jiran aku ........ selain tu, tiap2 ari parent aku bagi assignment kat aku. Aku kene translate english newpaper article kepada bahasa melayu and bagi kat my "papa".....uhuhuhu..... kalau tak siap time dier balik keje aku kene rotan.....uhuhuhu....... tapi seronok gak buat translation coz aku belajaq new words....... my parent also didik aku untuk baca yassin sehingga aku time tu bleh hafal surah yassin....... Selebih masa dekat umah aku tido....... uhuhuhu.......

Alang seronok nyer kalau aku boleh kembali dunia kanak2......

Ini lah kehidupan aku ketika aku berusia 1 hingga 12 tahun.....

Tunggu lah part 2 untuk kehidupan aku time masa sekolah menengah.

4 comments:

Anonymous said...

wah jadilah zaman kanak2 semula boleh lah aku buli ko kan..hahahaha

Azlee Iskandar said...

zaman kanak2 mmg indah:)kenape????x perlu nk fikir ape2...x yah fikir psl ape yg berlaku kt luar,x payah fikir masalah:)

heeh....tyme kecik sume baik,,tp tyme besar msti nakal punyer:)

siti norhana said...

betul tu time dah dewasa nie byk cabaran dan dugaan yg datang...bila iman tak kuat byk lah kejadian yg tidak diingini berlaku....heheh

ms.butterfly said...

aku xpuas time kanak2..teringin kmbali ke zaman tu blk..huhuhuhu..tenang jer..

Post a Comment