aku dapat bunga time my birthday....

Wednesday, March 18, 2009

Ari Jumaat 13/2/2009 ....... macam biasalah aku g keja pagi2. Aku smpai opis kui 7.45 a.m n time 2 opis blom ade staff yang datang lagi...... Pagi2 lagi aku da kesunyian. Open je PC, sudah memecah kesunyian ketika 2. Once da abis key in password aku terus on ym, bukak myspace, tagged and friendster. Rutin harian aku sampai sekarang. Jawab comments and message adelah perkara biasa bagi aku. Sambil2 2 aku baca newspaper...... uhuhuhuhu

Selang 30 minit da ramai staff datang termasuk my best pren kat opis, dan tiada lagi kesunyian dalam opis...... aku mula berborak dengan member sekeliling aku iaitu Hana (picture die ade kat bawah) my best pren kat opis...... die seoarang wanita yang penuh dengan ciri2 kewanitaan yang diidam2kan oleh lelelaki..... rugi x berkenalan dengan dier.....
Berbalik pada cite asal, lepas berborak dengan dier aku mula buat keje...... sambil2 buat keje aku pikiq ape yang aku buat lepas training ni? ape plan aku? ....uhuhuhu..... sampai sekarang masih blom terjawab.......Dalam kui 11 lebih..... ade sorang mamak dari company mane aku pun x tau, tapi die bawak sejambak bunga yang cantik2 giler...... die tanya:

die : "boleh x saya berjumpa dengan mohamad faizal" ,

aku : "dier duduk di belakang, bilik die ade cermin (time 2 aku ingat bos aku) , kalau x tau tanya
kat kakak yang duduk di belakang....."
die : "terima kasih"
aku : "welcome"

Selang 15 minit mamak 2 datang balik jumpe aku and die bawak sekali staff2 yang duduk dekat kat belakang, lebih kurang 10 orang...... keadaan mula jadi panas....... uhuhuhu........bukan sahaja panas tapi da jadi kecoh......coz mamak 2 dah jalan seluruh opis dengan membawa bunga.....

Mamak 2 tanya kat aku:

Die : "Awak mohamad faizal kan"
Aku : "Ya, nape ek?"
Die : "Birthday awak 15 ari bulan dua ker?"
Aku : "Ya, nape ek?"
Die : "Ade orang sent bunga kat awak, minta maaf lah kami x dapat nak antaq bunga ni pada 15
ari bulan sebab ari 2 ari ahad, jadi kami cuti"
Aku : "ic"
Die : "Tolong tandatangan kat resit ni"
Aku : "Ok...."

Sambil tandatangan aku try cari nama orang yang sent bunga 2, tapi xade.... tapi orang 2 ade tulis no hp dier.... n aku dial no dier...... akhirnyer aku tau sape yang hantaq bunga 2.....

Semasa aku terima bunga 2 muka aku da jadi merah bcoz aku segan n x pernah aku terima bunga dari orang. Staff yang keje kat ctu mengusik aku, " aku x pernah lagi terima bunga walaupun aku da keje lebih 10 tahun" ...... aku tersenyum bila dengar kata2 staff 2......

Setiap kali staff lalu meja aku, die tanya kat aku "sape kah yang bagi bunga?" , aku jawab "x tau lah kak"....... hehehehehe ....... sambil2 2 diaorang tgk bunga 2 di atas meja ku.....

Terima kasih banyak2 n sy sangat suka kat bunga 2.....uhuhuhu....... I love u so much and miss u so much...............
Picture of my best pren at opis:

thanks 4 helping me doing my work..... i really appreciate it......

3 comments:

siti norhana said...

hehe...wah br kmk tauk kwn mek tok jiwang juak rupa nya...selama kenal ktk, ktk sik pernah tunjukkan pun...heheh...but tahniah moga ktk bahagia selalu...mmg bunga ya cantik kmk pun sik pernah dpt lg kecuali waktu konvo jak...hari jadi lum lg pernah terima.. wish jak kmk selalu dpt...al maklumlah dah jauh seorg kat utara seorg kat selatan...mcm ktk sik tauk swk tok jauh...heheh...nak jumpa pun kenak plan btul2...hehe...but it ok...ok hope u happy selalu yek...da see ya...

zetty said...

wwawawawa dah gf skrg,,hehehe

siti norhana said...

aik ejal apa yg dah give up ya...you have to be strong...ejal yg kmk kenal sik pernah putus asa pun....walaupun byk halangan bg nya...nya tetap teruskan...

Post a Comment